Херсонцям обмежили доступ до сесійної зали

Згідно рішення, яке було проголосоване депутатами Херсонської міської ради, аби мати можливість потрапити до сесійної зали, херсонці тепер мають подавати заявку до секретаря Херсонської міської ради. Не в останню чергу рішення було викликане повторенням скандалів та бійок у сесійній залі, які виконував “голова Соціалістичної партії”, “журналіст”, “людина Президента” Стремоусов Кирило Сергійович та голова ОСББ пенсіонер Юдін.
Прийняття рішення викликало резонанс і спротив як з боку Стремоусова (“Ми це проковтнемо, что зберемось ВСІ, не зважаючи на політичні уподобання, аби РАЗОМ зайти до цієї триклятої зали, і ВИКИНУТИ з неї “панів” ??? “), так і з боку Громадської ради при Херсонському міському голові. При цьому аналогічна норма діє в Херсонській обласній раді – для можливості бути присутнім на засіданні необхідно заповнити онлайн-заявку на сайті Херсонської обласної ради. І це, чомусь, не викликало жвавого осуду чи обговорення.

Ось відповідний пункт Регламенту Херсонської обласної ради:
“1.20. Особа, яка бажає бути присутньою на пленарному засіданні сесії ради, подає через офіційний веб-сайт ради не пізніше ніж за 3 робочих дні до початку сесії електронну заявку щодо участі в пленарному засіданні за встановленою формою або у письмовому вигляді – до служби діловодства, утвореної відповідно до структури виконавчого апарату ради.
Реєстрація заявок здійснюється в порядку їх надходження на відповідне пленарне засідання сесії з урахуванням технічних можливостей сесійної зали.
Відвідувачі після пред’явлення документа, що посвідчує їх особу, розміщуються відповідно до наявної кількості вільних у сесійній залі місць.
У день пленарного засідання особи, які бажають бути присутніми в залі пленарних засідань допускаються до зали на підставі посвідчення особи відповідно до кількості вільних місць у залі, крім місць, зарезервованих для інших осіб.”