Пляж “Юність” (“Лілея”) закрито ще 2016 року

У Херсоні розпочався літній сезон. Для відпочинку городян відкриті 4 пляжі, повідомляє відділ з питань цівільного захисту м.Херсона Херсонської міської ради через офіційний сайт виконавчого комітету Херсонської міської ради:
– водна станція і пляж ХФ ДП «Адміністрація морських портів України» (адміністрація Херсонського морського порту), 2-й затон;
– пляж «Молодіжний», смт Антонівка, вул. Херсонська, 124-ж; (Антонівка)
– пляжі «Потьомкінський», «Південний», вул. Марії Фортус, 3; (Гідропарк)
– спортивно-оздоровчий комплекс ТОВ «Конка», смт Антонівка, вул. Херсонська, 124-м (Антонівка)

Пляж “Юність”, що знаходиться на березі Дніпра на території колишньої туристичної бази “Лілея” (Придніпровський узвіз, 1,) є закритим ще з 2016 року. Купання там заборонено.

Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир Васильович 24 травня 2018 року підписав розпорядження № 225р” Про організацію благоустрою територій пляжу «Юність», розміщеного в районі турбази «Лілея». Згідно цього розпорядження, “комунальному закладу (КЗ) «Розвиток спорту» (Мальонкін О.П.) треба забезпечити належну організацію благоустрою пляжу «Юність», розміщеного в районі турбази «Лілея». Департаменту містобудування та землекористування міської ради після проведення інвентаризації під об’єктами комунальної власності міської територіальної громади на земельній ділянці, орієнтовною площею 3,4781 га, на березі річки Дніпро, під пляжем «Юність», розміщеного в районі турбази «Лілея», розглянути можливість передачі цієї земельної ділянки у користування КЗ «Розвиток спорту».”

У розпорядженні не вказані конкретні строки, лише розлоге формулювання “в літній період 2018 року”. Зважаючи на вже винайдене виконкомом Херсонської міської ради 31 червня, не варто сумніватись, що пляж біля “Лілеї” функціонуватиме лише як неофіційний, наражаючи херсонців на небезпеку під час відпочинку.