Херсонську партію Катерини Гандзюк передали в треті руки через доньку Маршака

Політичну партію “СІМ’Я”, яку очолювала в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радник Херсонського міського голови Катерина Гандзюк, передали новому керівництву. Невдовзі після трагічної смерті Гандзюк партію переоформили на Катерину Ростиславівну Маршак, а з 21 липня 2022 року засновником партії в реєстрі вже відображається Катерина Миколаївна Ксьонз. Також було змінено українську назву партії на Політична Партія “Твоя особиста перемога”, скорочено ПП “ТОП”. Але поки залишено англійську транскрипцію назви POLITICAL PARTY “SIM’YA”. Це вже не перша зміна назви партії: “МИР ТА ДОБРОБУТ”, “СПІЛЬНА ПЕРЕМОГА”, “СІМ’Я”.

Про це зазначено в аналітичній системі YouControl.

Вказаний контактний номер телефону партії +380505175735 у сервісі GetContact підписаний як “Роман (мій Робочий Антикор)”.

Раніше до партії входили Маршак, його дружина Зоя Монастирська, Тетяна Коршун, сестра Херсонського міського голови Володимира Миколаєнка та Катерина Гандзюк.

Ростислав Михайлович Маршак був депутатом Херсонської міської ради від “Партії регіонів” (2006-2010, 2010-2015), очолював Державну архітектурно-будівельну інспекцію в Херсонській області. В грудні 2018 року в Маршака сталася бійка з “представниками громадськості” серед яких був Кирило Стремоусов.

Невдовзі після тимчасової окупації Херсонської області російськими військами Маршак пішов на співпрацю з окупантами. Нібито Маршак був затриманий разом з іншими чиновниками та Херсонським міським головою Колихаєвим Ігорем Вікторовичем, але вже наступного дня вільно пересувався Херсоном, який контролюється російськими військами. Колихаєв досі в полоні і його місцеперебування та фізично-психологічний стан невідомі. Стремоусов є заступником керівника окупаційної “Адміністрації Херсонської області”.

Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада 2018 року після замаху на неї 31 липня 2018 року. Гандзюк облили кислотою. Виконавців нападу, ветеранів АТО (5-й батальйон Добровольчого Українського Корпусу “Правий Сектор”) Торбіна, Васяновича, Горбунова, Грабчука і Вишневського, затримали і судили, але зараз частина з них вже на свободі і знову воює в Збройних Силах України. Торбін своєї вини не визнав і замовників не назвав. Підозрювані у замовленні нападу Мангер та Левін (Москал, Москаленко) перебувають у СІЗО СБУ. Родина Гандзюк вимагає від Мангера компенсацію в 23 мільйони гривень. Продовжується слідство із пошуку замовників нападу на Гандзюк в іншому кримінальному провадженні.