Хто і за що вбив Ігоря Пащенка?

Підприємця, що нещодавно потрапив у поле зору журналістів у зв’язку із затриманням в Домініканській республіці колишнього Херсонського міського голови, депутата Херсонської міської ради (Наш край) Сальда Володимира Васильовича, Ігоря Пащенка, знайдено вбитим на подвір’ї багатоквартирного будинку. Першим про це повідомив депутат Херсонської міської ради (УКРОП) Богданов Віталій Володимирович.

Ввечері 24 квітня 2018 року о 19-40 невідомий розстріляв Ігоря Пащенка та його охоронця з пістолету. Пащенко загинув на місці. Поліція проводить розслідування. Які версії того, хто і за що вбив Пащенка?

В першу чергу розглядається конфлікт з Сальдо. Після того, як Сальдо був звинувачений у викраденні людини (заяву про це подав у Домініканській республіці молодший брат загиблого Денис Пащенко), йому вдалося повернутись в Україну та отримати назад те майно, що було переоформлене за час його відсутності з підставних осіб та близьких йому людей на Ігоря Пащенка. Зокрема, це лазнєво-спортивний комплекс “Затєряний мір”, який зараз виставили на торги через рішення суду.

Окрім Сальда, який вочевидь мав інтерес у фізичному знищенні свого опонента, який судився із ним, можна згадати брата екс-секретаря Херсонської міської ради Зої Яківни Бережної, підприємця Івана Яковича Бебка. Під час відсутності Сальда Бебко нібито сплатив значну грошову суму (близько мільйона доларів?) братам Пащенкам за звільнення з домініканського полону свого приятеля і бізнес-компаньона. Про це у інтерв’ю розповідала дружина Сальдо Людмила. “Бебко каже, що віддав гроші Співакіній, після чого, вони, за словам адвоката, перераховувались на картку Володимира Сальдо, яка нібито знаходилась у Дениса Пащенко.”
Також можна розглядати так звану “бізнесову діяльність” Пащенка, про яку широкому загалу взагалі нічого не відомо. Судячи з профілю Ігоря Пащенка у Facebook, він займав проукраїнську позицію та жертвував на благодійність, як і його громадянська дружина Ірина Вавінова.

Ще цікавий варіант – прибрати Пащенка могли ті, хто хотів звернути увагу на Сальда, як на можливого замовника вбивства, створивши йому негативний імідж в разі спроби участі того у виборах.

А взагалі, чи не отримає тепер Сальдо “вендетту” від молодшого брата Пащенка, Дениса, який зараз знаходиться за межами України?

Фото: Риженко Костянтин Олександрович