Депутат Херсонської облради отримав підозру в державній зраді

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Херсонської обласної ради у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це пише Офіс Генерального Прокурора.

За даними слідства, у травні 2022 року депутат під приводом проведення у місті Нова Каховка спортивних змагань, із залученням футбольних команд з РФ та використанням російської символіки, організував політичний захід на підтримку країни-агресора. Виступаючи перед великою кількістю глядачів, підозрюваний спільно з так званим керівником військово-цивільної адміністрації міста, популяризував РФ та її керівництво. Під час публічного виступу він закликав присутніх до співпраці з окупаційною владою та висловлювався щодо порушення державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України.

Досудове розслідування здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Йдеться про депутата Херсонської облради Едуарда Репілевського, сина якого було Данила було відзначено грамотою Херсонської обласної державної адміністрації у 2020 році за високий патріотизм, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність з підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

28 лютого 2022 року, вже після вторгнення російських окупантів до Херсонської області на сайті Херсонської обласної ради повідомлялось, що депутати обласної ради Данило Репілевський та Едуард Репілевський (ТОВ «Агробізнес») безкоштовно випікають хліб та з молочкою роздають місцевим Тавричанської ТГ та Нової Каховки.