Власник «Херсонобленерго» спонсорував партію кандидата в президенти Франції Ле Пен

Французьке видання Mediapart спільно з сайтом журналістських розслідувань Re: Baltica вивчило схему фінансових потоків з Москви на рахунки партії «Національний фронт», очолюваної кандидатом в президенти Франції Марін Ле Пен.

З’ясувалося, що ключові ролі в схемі грають радник російського президента Олександр Бабаков і євродепутат Жан-Люк Шаффхаузер, а російські експерти зі структури Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) Михайло Плисюк і Олександр Воробйов пишуть мови для Ле Пен.

«Вивчаючи загадкове фінансування Росією« Національного фронту », журналісти натрапили на листування двох російських лобістів. Цей обмін мейлами підтверджував російське втручання у французьку політику. Таким чином, заява Нацфронту про те, що кредити, отримані партією за кордоном, є виключно комерційною угодою і не мають політичного підґрунтя, спростовуються отриманими доказами », – стверджують автори розслідування.

Як наголошується в публікації, в 2014 і 2015 роках фонд «Європейська Академія», який займається «посиленням контактів з Росією», отримав в цілому 250 тисяч євро. Гроші надійшли від фірми Spencerdale Ltd, за допомогою West East Communication Group. Власниками цих компаній, стверджує Mediapart, є Євген і Вадим Гінер, бізнес-партнери тодішнього депутата Держдуми (нині – сенатора і радника президента Росії) Олександра Бабакова.
Олександр Бабаков, який фігурує в цьому розслідуванні, є мажоритарним акціонером ряду українських енергетичних підприємств, в тому числі «Київобленерго», «Одесаобленерго», «Житомиробленерго», «Севастопольенерго», «Кіровоградобленерго», а також «Херсонобленерго». Також він є власником київських готелів «Прем’єр-палас» і «Русь», і ялтинського готелю «Ореанда». А ще – ряду найбільших ринків і торгових центрів в Україні, банку ПІБ (Київ) і безлічі інших бізнес-об’єктів, повідомляють «Херсонські вісті» http://visti.ks.ua/novosti/novosti-hersona/30883-vladelec-hersonoblenergo-sponsiroval-partiyu-kandidata-v-prezidenty-francii-le-pen.html

One thought on “Власник «Херсонобленерго» спонсорував партію кандидата в президенти Франції Ле Пен

  • 06.05.2017 at 3:33 pm
    Permalink

    А мы то думаем, чего это людям платежки “письма счастья” липовые выставляют на тысячи гривен,к ним придешь на сверку,они в лицо кинут акт сверки ,в котором одни циферки и сам сверяйся, как хочешь!?А показания счетчиков там рисуют видно от фонаря,где их берут неизвестно,никто не приходит эти показания снимать.Зато ставят все в завышенном варианте,долги растут, как грибы!Вот только не понятно за что?!Теперь ясно ,деньги варят на пенсионерах,чтобы поддержать Марин Ле Пен?!

Comments are closed.