Вбивцю екс-секретаря виконкому амністували

25 грудня 2013 року в Генічеську по вулиці Воровського 27-річний житель села Семихатки на автомобілі «Шкода» скоїв наїзд на колишнього секретаря виконкому Генічеського міської ради Євгенію Піддубну, яка поверталася з роботи і не дійшла кілька десятків метрів до будинку. В результаті ДТП, постраждала отримала важкі численні травми. Через кілька днів, не приходячи до тями, вона померла в реанімаційному відділенні райлікарні.

Під час досудового слідства кримінальне провадження щодо водія спочатку було закрито, а потім знову відновлено, де вина підозрюваного була доведена, так як він перевищив швидкість руху в населеному пункті і не вжив заходів для зменшення швидкості та зупинки керованого ним транспортного засобу.

А 21 червня 2018 року в Генічеському райсуді завершився судовий процес над водієм «Шкоди».

На суді житель Семіхаток свою провину не визнав, поклавши відповідальність за ДТП на загиблого пішохода. Він відмовився виконувати позови потерпілим (мати, чоловік, син Є. Піддубний) на компенсацію матеріальної та моральної шкоди на загальну суму близько 600 тисяч гривень.

У 2016 році автотехнічна експертиза показала, що якби автомобіль «Шкода» рухався з максимально дозволеною швидкістю 60 км / год, у водія була можливість зупинити автомобіль і уникнути зіткнення.

З огляду на матеріали справи та свідчення, суд визнав винним жителя Семіхаток і призначив йому міру покарання 4 роки позбавлення волі. У той же час до винного було застосовано амністію 2016 року і він був звільнений від відбування покарання.

Позови про компенсацію моральної та матеріальної шкоди потерпілим були задоволені частково, на загальну суму 280 тисяч гривень. Про це повідомив “Новий візит”.