Гордєєв, Мангер та церковна хода Московського Патріархату

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Гордєєв Андрій Анатолійович з 12 до 13 години 30 травня 2018 року брав учать у ході з Касперівською іконою Божої Матері. Окрім Гордєєва, в ході взяли участь голова Херсонської обласної ради Мангер Владислав Миколайович та інші чиновники, представники православної релігійної громади. Серед колег Гордєєва по ході були депутат Херсонської обласної ради (Опозиційний блок) Василь Федін, депутатка Анна Середа, депутат Херсонської міської ради (Наш край) Володимир Сальдо, депутат Кіяновський Артем Олександрович. Хода пройшла від Свято-Духівського собору (УПЦ Московського патріархату) до Храму Всіх Святих (УПЦ Московського патріархату).

Для ходи було офіційно перекрито центральні вулиці міста Херсона. Транспорт з проспекту Ушакова було перенаправлено на вулицю Потьомкінську, що призвело до заторів та невдоволення пасажирів та жителів міста, яке вони висловлювали в соцмережах (1,2).

 

Цього ж дня новина про участь Гордєєва в ході була видалена з офіційного сайту Херсонської ОДА.

Також новину видалено з кешу Google.

Жодних згадок щодо Касперівської ікони на офіційному сайті не залишилось.

При цьому новина в місцевих ЗМІ – залишилась (1,2).

Поки що ще залишається пост в соціальній мережі Facebook, яку веде Елеонора “#паніелеонора” Гуськова, під яким видалено більшість коментарів. Гордєєв вирішив дистанціюватись від цього вчинку?

На сайті Херсонської обласної ради новину про участь Гордєєва та Мангера в хресній ході Московського патріархату ще не видаляли.

Також, нещодавно, 3 травня 2018 року Гордєєв брав участь у святкуванні Лаг Ба Омер разом з іудейською спільнотою Херсона. Може, причина криється і в цьому, а не лише в тому, що патріархат виявився Московським?