Екс-голова сільради привласнив майно?

Правоохоронці розслідують факт можливого привласнення майна колишнім керівником ради в Новотроїцькому районі. Справу розглядає Генічеський районний суд.

13 січня 2016 року до Новотроїцької поліції надійшла заява від голови Сиваської сільської ради про те, що колишній керівник ради шляхом зловживання службовим становищем вчинив розтрату бюджетних коштів. Екс-керівник купив за бюджетні кошти три водяні насоси для потреб Сиваської сільської ради, а в подальшому привласнив їх собі.

Насоси були куплені ще в 2015 році. Але на баланс ради вони так і не були прийняті. В рамках розслідування за ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Генічеський районний суд наклав арешт на автомобіль ГАЗ 3110, який належить екс-голові селищної ради. Його вартість приблизно дорівнює вартості насосів. Арешт на вказане майно було зроблено з метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням. Про це повідомляють “Херсонські факти”.