“Правий сектор” заявив щодо “власівців”

Центральний Штаб НВР “Правий сектор” зробив заяву щодо побиття координатора “Правого сектору” в Херсонській області Вотеїчкіної Наталі. Нагадаємо, її побили в офісі “Херсонської самооборони”, викрали мобільний телефон, сумку та гроші. На час досудового слідства ймовірні нападники, депутат Дніпровської районної в м.Херсоні ради (“Опозиційний блок”), колишній член “Правого сектору” (позивний – Кот) Власов (Сичов) Олександр Вадимович та його дружина Якубсон (Власова, Рєзяпова) Лілія Аліковна обмежені у пересуванні містом – протягом 60 діб, до 30 жовтня 2018 року, вони перебувають під нічним домашнім арештом, а Власов має носити спеціальний браслет. Йде слідство над “власівцями”. Раніше Лілія Якубсон напала на журналістку Євгенію Вірлич та громадського активіста Олену Бідулю, але поліція не стала нікого затримувати.

У верхньому ряду зліва направо: Власов, Яукбсон, Корінець.

“У ніч із 28 на 29 серпня депутат Опозиційного блоку Олександр Власов скоїв замах на керівника НВР “Правий сектор” Херсонщини – Наталію Вотеічкіну. Жорстоке побиття проросійсько налаштованим злочинцем патріотки сколихнуло місцеві ЗМІ, адже Власов бив Наталію ногами по животі та по голові, не зважаючи на те, що б’є насамперед жінку. Як наслідок – численні забої та струс головного мозку.

Ідейна націоналістка з кришталево-чистою репутацією, фізично постраждала через свою проукраїнську позицію в українському Херсоні. А хто злочинець?

Олександр Власов – черговий мародер із рядів “опоблока”, який є звичайною тітушкою Новінського. Після подій Майдану 2013-2014 років намагався влізти у місцевий “Правий сектор”, але з ганьбою був вигнаним.

Власов свої брудні гроші отримує саме від Новінського, який у свою чергу живиться з російських фінансових потоків. Мета Новінського проста – дестабілізація Херсонської області. Вже зараз проросійські куратори впливають на південну область України, адже під крилом Новінського є місцева проросійська партія “Опозиційний блок”, меркантильні сепаратисти та ряд депутатів місцевого рівня, завдяки яким Новінський успішно реалізовує корупційні схеми.

Саме Власов та Новінський причетні до викрадення українського добровольця Олександра Шумкова та передачі його до рук ФСБ. Нагадуємо, що Шумков наразі перебуває у катівнях кремлівської системи, де йому інкримінують причетність до “Правого сектору”.

Новінський наразі є негласним куратором так званого “Московського патріархату”. Саме завдяки йому на Херсонщині ще досі діють такі одіозні угрупування як “Твєрдиня” (підрозділ “Оплоту”) та “Сорок сороков” (радикальна організація московської секти). Зрозуміло, що причетним до поширення та розвитку сепаратизму є і тітушка Новінського, а саме Олександр Власов.

НВР “Правий сектор” наголошує, що події у Херсоні, а саме побиття Вотеічкіної, – це відкрита війна проти націоналістів. Проросійські сили оголосили полювання на патріотів, а отже оголосили війну всьому українському Херсону. Кремль зацікавлений у тому, аби контролювати Херсонську область та Південь України в цілому, адже це означатиме контроль над Азовським та Чорним морями та прісною водою із Дніпра, яка не потрапляє до окупованого Криму.

Ми захищаємо не лише честь та гідність “Правого сектору”, а отже й українських націоналістів. Захищаючи Наталію Вотеічкіну, ми передусім захищаємо українську Херсонщину, цілісність та суверенітет України. “Правий сектор” докладе максимальних зусиль, аби винні у скоєному нападі були покарані.”