Під Херсоном ввели дитячу “комендантську годину”

Чорнобаївська сільська рада повідомила на сторінці у соціальній мережі в Facebook, що з 22 до 6 години обмежено перебування осіб віком до 16 років на території села без присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

З метою профілактики правопорушень серед дітей та молоді, попередження погіршення криміногенної обстановки на території сільської ради, відповідно до статей 10, 201 Закону України «Про охорону дитинства», статті 15-1 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», статтею 1801 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керуючись підпунктом 7) пункту б) статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчим комітетом Чорнобаївської сільської ради 26.04.2018р прийняте рішення № 44, яким:
1. Обмежено перебування дітей віком до 16 років з 22 до 6 години у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, на території села без присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.
2. Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з 22 до 6 години дітей до 16 років без супроводження вищезазначених осіб.
3. Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.
4. Звернутися до Білозерського ВП ХВГУНП в Херсонській області з питання запровадження систематичних рейдових перевірок, щодо перебування дітей у громадських місцях та на вулицях села у нічний час, з вжиттям відповідних заходів до батьків та осіб, що їх замінюють, правопорушників.