Суд не обрав запобіжний захід херсонському депутату

Херсонський міський суд не обрав запобіжний захід депутату Херсонської обласної ради (БПП “Солідарність”), екс-заступнику голови Херсонської обласної державної адміністрації Рищуку Євгену Миколайовичу. Про це повідомляє “Гривна”.
Депутата Херсонської обласної ради Рищука підозрювали в хуліганських діях по відношенню до депутата Олешківської районної ради (Радикальна партія Ляшка) Чухалова Романа Анатолійовича.

Під час святкування Дня селища в селі Праві Саги (там знаходиться кінно-спортивний клуб “Гран Прі”, яким володіє Рищук) стався інцидент за участю Рищука та Чухалова. В результаті Чухалов опинився в лікарні. На місце подій вночі виїхали радники голови Херсонської ОДА Ковальов та Плеханов, а також депутат Дніпровської районної в м.Херсоні ради Власов (Сичов) Олександр Вадимович та його цивільна дружина, помічник-консультант Якубсон (Рєзяпова, Lilu Dallas). Вони влаштували перегони з блокуванням автомобіля Рищука, потім – бійку з водієм Рищука, зняли на відео та виклали в соцмережі. Про це повідомляло “Суспільне.Херсон”.

Чухалов за кілька днів написав до поліції заяву з проханням не проводити слідчих дій стосовно Рищука. Фото заяви з персональними даними Чухалова виклали в соціальних мережах. Також Чухалов зробив заяву, що не хоче, аби його використовували в політичній грі. Про це повідомляє “Херсонщина за день”.

Начальника Олешківського районного відділу Національної поліції України Ященка тимчасово відсторонили.

Рищук бійку активно заперечував.

Активісти руху “Хто замовив Катю Гандзюк?” називали Рищука одним із замовників. Рищук це заперечував і навіть пройшов поліграф. СБУ, яке веде слідство, проводило обшуки у Рищука. Власов та Якубсон є кумами покійної Гандзюк. Гандзюк померла 4 листопада 2018 року після замаху з використанням сірчаної кислоти. Нападники на Гандзюк заключили угоду зі слідством і відбувають покарання.

Рищук балотувався на позачергових виборах 2019 року в народні депутати України по 186 округу, але програв.

Відповідно до деклараціїй за 2018-2019 рік Чухалов працював у відділі Національної поліції, але звільнився.