Три білборди на околиці Херсона, Україна

В Херсоні (і, мабуть, ще десь по Україні) терміново розміщуються білборди “Хто замовив Катю Гандзюк?”. Банер з аналогічним написом вивісили на приміщенні виконавчого комітету Херсонської міської ради, закривши при цьому герб України. Йде активна кампанія як в соціальних мережах, так і на вулицях – роблять графіті, розміщують борди та банери.

Гандзюк працювала радником Херсонського міського голови, на неї були покладені обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. 31 липня 2018 року невідома особа облила Гандзюк кислотою, коли та виходила з будинку, аби службовим автомобілем дістатись робочого місця. Після нападу Гандзюк потрапила до лікарні, а місцева поліція заарештувала раніше судимого Миколу Новікова, який проживав по сусідству. Народний депутат Антон Геращенко (“Народний фронт”) та генеральний прокурор Луценко Юрій Віталійович робили заяви щодо вини Новікова. Нещодавно була затримана група з 4 осіб, серед яких відомі в області та Україні ветерани АТО. Згідно з інформацією, яку опублікував приятель Гандзюк, журналіст Іван Антипенко, замах міг замовити Сергій “Опер” Торбін, керівник одного з осередків “Правого Сектору” через те, що Гандзюк – “корумпований чиновник з проросійськими поглядами” (цитата). “Опер” виявився знайомим кума Гандзюк, депутата (Опозиційний блок) Дніпровської районної в місті Херсоні ради Власова Олександра Вадимовича, колишнього члена “Правого Сектору” (позивний – “Кот”), який зараз будує МАФ (на фото – Власов праворуч, ліворуч – Торбін).

Після затримання 4 осіб Новікова випустили з СІЗО, де він мав перебувати 60 діб за рішенням суду. Замовник досі невідомий. За два тижні до нападу на Гандзюк в приміщенні Херсонської міської ради дружиною депутата Власова Лілією було скоєно напад на журналіста Вірлич. Йде слідство.