Трьох херсонських чиновників звільняють через смаженого кабанчика

Керівник апарату Херсонської обласної державної адміністрації Клюцевський Володимир Іванович був звільнений за результатами святкування Міжнародного жіночого дня в приміщені сесійної зали Херсонської обласної ради 6 березня 2020 року.
Разом з Клюцевським відповідальність розділили заступник голови Херсонської ОДА з гуманітарних питань Чепіга Світлана Володимирівна, та керівник Управління культури Херсонської ОДА Линецький Михайло Валерійович. Звільнення Чепіги узгоджуватиметься через Офіс Президента України, адже її було призначено за програмою The_LIFT. Линецький під час святкування був у відрядженні, також відсутній був голова Херсонської ОДА Гусєв.

Під час “неофіційної частини”, яка була вже після нагородження чиновниць та працівниць Херсонської ОДА та Херсонської обласної ради грамотами та нагородами, перед присутніми виступив музичний гурт “Степ” з піснею “Смажений кабанчик” у супроводі кордебалету з двох танцівниць. Користувачів соцмереж обурив той факт, що напівоголені танцівниці виступали прямо в сесійній залі навпроти гербу України та державного прапору.

Відео в мережу виклала Марина Хромих:

Линецький повідомив про свою відсутність, а також той факт, що організацією святкування займався його заступник, який, через зміни в структурі ОДА не підпорядковується йому в повній мірі. Линецького відсторонено від виконання обов’язків на час службової перевірки. На посаді він перебував протягом двох місяців.

Присутні на святкуванні заступники голови ОДА Бутрій та Чабан не втрутились у те, що відбувалось, натомість, були дуже радісні. Як вдалось з’ясувати, нещодавно Бутрій вітав музичний гурт “Степ” з 25-річчям творчої діяльності. Тоді ж керівник гурту Череднюк і дав обіцянку виступити в Херсонській ОДА. Керівник гурту “Степ”, заслужений артист України Череднюк Андрій Вячеславович прокоментував звільнення чиновників ОДА, апелюючи до того, що “Херсонська ОДА – не церква”. Також, Череднюк стверджує, що виступ 6 березня був безкоштовним.