Херсонські ОТГ хочуть ЦНАПи

Херсонщина рекордсмен по кількості голів ОТГ, що особисто виявили бажання відвідати інформсесію щодо нової фази створення та модернізації ЦНАП, – зазначив на початку роботи регіональний експерт Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe Петро Макаренко.
До 2020 року SIDA планує підтримати створення до 600 ЦНАП в громадах. Так з березня 2018 року починається друга фаза впровадження цієї програми. Під час першої фази в Херсонській області підтримку отримала Кочубеївська ОТГ, яка вже 20 березня офіційно відкриє новенький та зручний для громади ЦНАП.
Такі інформаційні сесії проходять у 22 областях України для представників об’єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, а також для місцевих державних адміністрацій, які реалізовують політику надання адміністративних послуг в своїх громадах.
Мета інформаційних сесій – надати інформацію про нову фазу з напряму покращення якості адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».
Пріоритетним завданням Програми залишається підтримка створення ЦНАП в ОТГ та в громадах – потенційних центрах ОТГ (згідно з перспективним планом).
Про це повідомляє Херсонський центр розвитку місцевого самоврядування на сторінці в соціальній мережі Facebook.