Українському адвокату Поклонської нічого не буде?

Виявляється, адвокат, котрий, мешкаючи в Києві, працює на одіозних чиновників в окупованому Криму — Поклонську, Аксьонову, Константинова, українське законодавство не порушує. Так вважають у Мін’юсті. Йдеться про випадок, який «вистрілив» у лютому цього року: такий собі адвокат Максим Глотов направив листа до Херсонської ОДА, де вимагає надіслати йому копії документів, якими регламентується припинення постачання води Криму. Також юрист поцікавився, чи, бува, не отримували в облдержадміністрації звернень від органів місцевого самоврядування, громадян, підприємців стосовно негайного відновлення водопостачання на окупований півострів. Херсонська обласна державна адміністрація відмовилася співпрацювати з юристом Глотовим і відправила інформацію щодо даної особи до Управління СБУ в АР Крим.

А от заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов,котр сьогодні з робочим візитом перебував на Херсонщині, дії столичного юриста прокоментував так:

— Це питання, яке ми можемо засудити як громадяни, водночас це не є порушенням законодавства. Я не знаю, на що вони покладаються, чим вони аргументують, я не бачу якоїсь юридичної аргументації, яка б дозволила їм виграти цей позов. Але давайте не пов’язувати адвоката з його клієнтом.

Далі — більше. Виявляється, Україна за державний кошт надала безкоштовного адвоката президенту-втікачу Януковичу, стосовно якого відкрито низку кримінальних проваджень…

— Кожна людина має право на адвоката в суді, який її захищає. Відповідно через те, що Віктор Федорович не співпрацює з судом і саботує взагалі цей процес, на якомусь етапі він відмовився від адвокатів і перестав з’являтися. І якраз система безоплатної правової допомоги надала йому безкоштовного адвоката. Це саме та гарантія, яку має кожен з нас. Це підтверджує те, що Україна демократична держава і в суді будуть заслухані аргументи всіх сторін, — зазначив заступник міністра.

Марина САВЧЕНКО, “Новий день”.