У Скадовську відбулась 28 сесія районної ради

Пленарне засідання 28 сесії Скадовської районної ради, яке відбулось 7 березня, розпочалося із розгляду звіту голови та депутатського корпусу. Окремо, як у міській раді, депутати про свою роботу не звітували. Як зазначив голова ради Олег Старенький, даний звіт є результатом спільної роботи та відображає роль районної ради у життєдіяльності району. Проект рішення з даного питання, як і усі інші здобув одноголосного схвалення. Про це Скадовська районна рада повідомляє на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Депутати одноголосно затвердили програму економічного, соціального та культурного розвитку Скадовського району на 2018 рік, заходи якої передбачають фінансування різних напрямків розвитку Скадовщини. Програму попередньо було розглянуто на засіданні комісій, висловлено низку зауважень та пропозицій, які взято до уваги, доопрацьовано та відображено у даному документі.

Затвердивши звіт про виконання минулорічного бюджету району, депутатський корпус одноголосно ухвалив пропозиції, надані у розпорядженні голови районної державної адміністрації щодо уточнення показників районного бюджету на 2018 рік, про що повідомлялось раніше. Тобто було ухвалено розподіл додаткових майже 9 мільйонів гривень з районного бюджету, забезпечивши суттєву підтримку усім галузям функціонування громади.

Так, кошти спрямовано:

– 41,5 тис.грн. – районній державній адміністрації на виконання цільової соціальної районної програми протидії ВІЛ – інфекції / СНІДу на 2016-2018 роки;

– 1036,7 тис.грн. – комунальному закладу “Скадовський районний будинок культури” на продовження капітального ремонту покрівлі;

– 2564,9 тис.грн. – на капітальний ремонт приміщення терапевтичного та дитячого відділень КЗ “Скадовська ЦРЛ”;

– 471 тис.грн. – КЗ “Скадовський центр первинної медико-санітарної допомоги” на придбання комп’ютерного обладнання та ліцензій;

– 1494,9 тис.грн. – відділу освіти районної державної адміністрації на придбання мультиме-дійних проекторів для перших класів кожної загальноосвітньої школи району, капітальний ремонт покрівлі, електромережі і спортивної зали Михайлівської школи, капітальний ремонт системи опалення Благо-датненської, облаштування внутрішніх санвузлів Таврійської, капітальний ремонт вимощення та цоколя Новомиколаївської, капітальний ремонт покрівлі спортивної зали Володимирівської загальноосвітніх шкіл;

– 382,52 тис.грн. – на завершення будівництва спортивного майданчика із штучним покриттям в РК ДЮСШ;

– 700 тис.грн. – для співфінансування з обласним бюджетом придбання шкільного автобусу;

– 172,7 тис.грн. на проведення капітального ремонту в Новомиколаївському сільському будинку культури;

– 263,9 тис.грн. на продовження робіт з утеплення фасаду адміністративної будівлі районної ради.

Серед інших видатків також є 1267,6 тис.грн. на оплату праці працівників кухні у загальноосвітніх навчальних закладах району.

Прийняття рішення про затвердження передавального акту балансових рахунків, матеріальних цінностей та активів комунального підприємства «Редакція районної газети «Чорноморець» стало одним з останніх кроків на шляху роздержавлення даного засобу масової інформації та передачі прав до його правонаступника – приватного підприємства «Медіа-компанія «Чорноморець».

Разом з цим, детально проведений аналіз виконання райдержадміністрацією районних програм у 2017 році дозволив депутатам надати оцінку реалізації кожної з них та рекомендації щодо більш ефективної роботи за окремими напрямками.

Було ухвалено низку рішень щодо управління майном спільної власності територіальних громад району.

Також було підтримано рішення Горностаївської районної ради щодо необхідності законодавчого врегулювання ринку закупівлі молока та ухвалено звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності внесення змін до механізму відшкодування комунальним підприємствам коштів пільг та субсидій.