Херсонському колаборанту Фоменку оголосили заочну підозру

Херсонська поліція написала про заочну підозру Фоменку Роману Павловичу, який закликав херсонців брати участь у псевдореферендумі і відкрито висловлювався про приєднання до Росії, повідомляє онлайн-видання “Кавун.City” з посиланням на Офіс Генпрокурора.

Роман Фоменко — голова Херсонської громадської організації “Мир та Закон”, колишній поліцейський.

Роман Фоменко входив до групи херсонського сепаратиста Олександра Гуляєва, який разом з Тетяною Томіліною та Миколою Шнабським намагались створити в Херсоні спочатку осередок деструктивної російської псевдоокультної секти “КОБ” (“Концепция общественной безопасности”), а потім відділення проросійської партії “Український вибір” Медведчука.

У 2016 року Фоменко входив до Громадської ради при Херсонському міському голові Миколаєнко Володимирі Васильовичу.

На виборах до Херсонської міської ради у 2020 році Фоменко представляв партію Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”.

У 2021 році Фоменко хотів очолити управління аудиту та контролю Херсонської міської ради, подавав декларацію кандидата на посаду.

Гуляєв брав участь у сепаратистській конференції в Ялті в 2014 році, у червні 2023 року внаслідок обстрілів російськими окупаційними військами ледь не загинув, отримав сильні опіки.

У вересні 2022 року в Таврійському мікрорайоні Херсона від уламків російської ППО загинула сім’я брата Миколи Шнабського.

Томіліна вижила після замаху на неї і втікла на лівий берег разом з окупантами.