Цегельник відхрещується від організованої “провокації”

6 липня 2018 року біля будівлі Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонської обласної ради (“Білого дому”) планується мітинг. Його активно піарить в соцмережах Олександр Цегельник, який називає себе патріотом та ветераном АТО. Інші називають його “Кірпіч” або, рідше, “товариш Це”.

В листівках, що розповсюджуються Цегельником через соцмережі, вказано, що мітинг організовує “Центр взаємодії Херсонщини”.

Офіційно такої організації взагалі не існує.
У реєстрі знайшлася лише ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ “ХЕРСОНСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ, ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ, ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ, ВІЙСЬКОВИХ ТА АНТИТЕРОРИСТИЧНИХ ОПЕРАЦІЙ “КОРДОН” (ЄДРПОУ 37839834), якою керує відомий у Херсоні Юрій Олегович Бичковський. Він полюбляє їздити на тюнінгованій “Таврії” – з флагом України, тризубом та номером “007”. Бичковський займається ринком “Старт”. А Пенсійний фонд України судився з Бичковським через надання неправдивих відомостей і отримання виплат за орден Червоної Зірки, який йому не належав. Сумнівна картина вимальовується?

Основні тези, що написані на листівках: на Херсонщині знищуються фермерські господарства, випалюються ліси заради продажу деревини, розкрадаються кошти громади (зокрема — на будівництві дитячого садочку в Козачих Лагерях), нехтування державними святами, свята в день жалоби і таке інше.

Бачите вправні маніпуляції?
По-перше, за фактами спроб рейдерських захоплень в Херсонській обласній адміністрації створений і функціонує обласний штаб під керівництвом заступника голови Херсонської ОДА пана Андрія Балоня.
Цей штаб працював і 2017 року.

По-друге, стосовно підпалів лісу працюють правоохоронні органи. Зокрема, стосовно підпалів в травні 2018 року ведеться слідство. Державні лісгоспи не фінансуються з 2016 року. Але ця проблема не вирішується через мітинги чи блокування.

По-третє, стосовно державних свят — то в заявах товариша Цегельника чітко не вказано, хто і як саме ігнорує їх святкування. В Херсонській ОДА та в Херсонській обласній раді регулярно організовують як не патріотичну ходу, то покладання квітів.

Про розкрадання коштів на будівництві дитячого садка “Казка” у селищі Козачі Лагері повідомлялось під час прес-конференції в “Новому дні”. Ведеться слідство.

І взагалі, про що може йти мова після того, як у “побратима” Цегельника “Султан” під час обшуку знайшли незареєстровану зброю: пістолет, автомат, гранати і, навіть, міну. Цегельник звинувачення відкидає, нібито зброя є зареєстрованою, а міну, мабуть, підкинули.

 

 

Взагалі вся історія нагадує сюжет, що кимось активно розкручується. Спочатку нізвідки з’являється “товариш Це” або “Кірпіч”. Потім у нього з його “побратимами”, такими як ось “Султан”, з’являються п’ять крутих чорних автівок BMW X5 без державних номерів або на “бляхах”. Нібито, хтось із фермерів подарував за те, що захистили від рейдерів. Але хто саме подарував — не каже. Може, навпаки, відібрав?

 

Є проста, відома ще з 90-х схема, називається “вилка” — на фермерське господарство наїжджають “погані хлопці”, вимагаючи віддати все збіжжя, землю і устаткування, фермер в шоці. Аж тут фермеру через гарних знайомих пропонують дружбу та допомогу інші,”хороші”, “наші”, за половину, третину, або навіть чверть прибутку. І “хороші” показово виганяють “поганих”, можуть навіть трохи постріляти в повітря чи побитись. А коли фермер розрахується – “хороші” діляться з “поганими”, бо і ті, й інші, виявляється, були з одного злочинного угруповання. Здається, на цій схемі й працював з фермерами “товариш Це”. Але щось пішло не так і автівки їм попалили.

Тепер Цегельника та членів його ОПГ “Кордон” починають “пресувать” через правоохоронні органи, а він — влаштовує пікети та мітинги, розповідаючи про несправедливість.

Злочинні угруповання активно приймали до своїх лав в 90-ті воїнів-інтернаціоналістів, що повертались в мирне життя після Афганістану. Зараз так само, криміналітет активно втягує ветеранів АТО, так би мовити, “атовці” — це нові “афганці”.

ОПГ – абревіатура теж з часів 90-х, “организованная преступная группа” — натомість, Цегельником розшифровується як “об’єднання патріотичних громадян”.

Цегельник намагається спростувати заяви, що акція під адміністративною будівлею в прикордонній з Кримом області може носити провокаційний характер і, навіть, призведе до захоплення приміщення чи пошкодження майна обласної громади. Але йому це не дуже вдається.

Немає сумнівів, що під “білим домом” у Херсоні буде гаряче. По-перше, про свій приїзд до Херсону вже заявив Ілля Кива. А де Кива — там і Стремоусов, який влаштовував “Русские пробежки” та мітинги під стінами Херсонської ОДА 2014 року. Щоправда, до захоплення будівель тоді не дійшло.

Чи не станеться захоплення адмінбудівель цього разу?

Принаймі, можливість цого стверджує керівник “Херсонської самооборони” Інна Усачова.

За наданою Усачовою інформацією, голова Олешківської районної державної адміністрації Олена Кравченко-Скалозуб повідомила Херсонського міського голову, що на 6 липня 2018 року у Херсоні запланований мітинг. Кількість осіб, що планують взяти участь — близько 200 осіб. Організатори — організація “Народний контроль” ( голова — екс-керівник Громадської ради при Херсонській ОДА, голова об’єднання “Афганці Чорнобиля” Валерій Гурківський) та ОПГ “Кордон” (Цегельник).

Також є інформація, що за участь в мітингу обіцяють по 200 гривень від Цегельника .

Проти участі в мітингу, організованому Цегельником, вже виступив депутат Херсонської обласної ради (РПЛ) Ставицький Микола. Він зараз знаходиться на передовій і записав відео-звернення:

Також до ветеранів АТО звернулась радник голови Херсонської ОДА Наталія Возаловська. Вона оприлюднила звернення від більше ніж десятка ветеранських організацій, що закликають патріотів не брати участь у мітингу: