Херсонське підпілля: Хлань сфотографувався з Богдановим, а Соболевський — з Акімченковим

Депутат Херсонської обласної ради (“ЄС”) Хлань Сергій Володимирович, якого нещодавно намагались звинуватити у порушенні “правила тиші”, виклав у сторіз в соціальній мережі Facebook фото з Богдановим Віталієм Володимировичем, депутатом Херсонської міської ради 7 скликання (УКРОП) (2015-2020). Богданову вдалось пережити окупацію і не потрапити до казематів.

Богданов (ліворуч) та Хлань (праворуч)

А заступник голови Херсонської обласної ради, депутат (“Слуга Народу”) Соболевський Юрій Валентинович виклав фото з іншим депутатом 7 скликання, Акімченковим Олегом Володимировичем (ВО “Батьківщина”). За словами Соболевського, Акімченков був одним з організаторів херсонського підпілля. При цьому Акімченков волонтерив, передавав ліки, допомагав у складі “Червоного Хреста”. Акімченков був двічі затриманий, перший раз його відпустили в цей же день, а після затримання другого разу його протримали 71 день “на підвалі”.

Соболевський (ліворуч) та Акімченков (праворуч)

Соболевському вдалось виїхати з Херсона в червні 2022.

Також в Херсоні діяли представники підпільного руху “Жовта стрічка”.

Декому зі спротиву окупаційній владі не вдалось вижити, як наприклад Віталію Лапчуку (його фото взято для ілюстрації), який був закатований росіянами.