Херсонському депутату від “Блоку Сальдо”, його дружині та племінниці достроково припинили повноваження депутатів

Депутату Херсонської міської ради (“Блок Володимира Сальдо”, діяльність партії припинено) Пастуху Ігорю Олександровичу, його дружині, депутатці Херсонської міської ради (“Європейська Солідарність”) Пастух Оксані Вікторівні та її племінниці, депутатці Херсонської міської ради (“Блок Володимира Сальдо”, діяльність партії припинено) Виноградовій Ользі Олександрівні достроково припинили депутатські повноваження.

Оксана Пастух
Ігор Пастух
Ольга Виноградова
Скріншот з сайту Херсонської міської ради, розділ “Розпорядження начальника міської військової адміністрації”

А в посиланні на сайті Херсонської міської ради, що стосується Пастуха, навіть оперативно додали абзац про припинення повноважень депутата.

Скріншот

У розпорядженнях про припинення повноважень є цікавий пункт: “Не пізніше наступного дня після набуття чинності данного розпорядження інформувати Адміністрацію Державної прикордонної служби України про дострокове припинення повноважень депутата…”

Вочевидь, це вказано тому, що раніше були прийняті зміни в законодавстві України, які унеможливлювали виїзд за кордон депутатів будь-якого рівня. Таким чином починаючи з 28 вересня 2023 року “сім’я Пастухів” може вільно та безперешкодно покинути територію України.

Якщо ж “ісход із Єґіпта” станеться, то можна буде константувати, що у правоохоронців відсутні будь-які питання до людей, які були депутатами від “Блоку Володимира Сальдо”, які займались реєстрацією політичної партії “Блок Володимира Сальдо” та могли б дати цікаві свідчення в суді по колаборанту Володимиру Сальдо.