Чи збережуть депутати “Ілюзіон”?

У Херсонській обласній раді члени депутатської комісії з комунальної власності вирішували, що робити з “Ілюзіоном”. Найстаріший кінотеатр міста давно не працює. Вже рік у приміщенні розмітилися представники молодіжного культурного центру “Арт-хаб”. Там проводяться творчі зустрічі, кінопокази, тренінги. Приміщенням володіє обласна рада. На початку квітня стало відомо – чиновники хочуть віддати “Ілюзіон” на приватизацію. Питання подали на квітневу сесію облради, потім зняли, але з приватизаційного списку не прибрали – каже керівник “Арт-Хабу” Леонід Єжуров. Він вважає: приміщення треба залишити у комунальній власності, але змінити модель управління.
Під час засідання голова обласної ради заяви про можливу приватизацію кінотеатру заперечує. За його словами, представників “Арт-Хабу” ніхто на вулицю не виганяє. Навпаки, депутати облради хочуть знайти для творчої молоді найкраще приміщення.
Представників культурного центру підтримує депутат облради Олександр Шумей. На його думку, депутатам варто залишити приміщення у комунальній власності і не заважати розвитку культурного осередку міста.
Інший депутат Олександр Синенко вважає: якщо представники центру хочуть залишатись у приміщенні, вони мають документально оформити свою присутність.
Один з представників “Арт-Хабу” Андрій Жнивін під час розмови з депутатами сказав, що розвиток “Ілюзіону” у майбутньому зможе давати прибутки до обласного бюджету.
Зрештою, після обговорення 4 з 7 членів комісії рекомендують вилучити кінотеатр з приватизаційного списку.
Остаточне рішення щодо “Ілюзіону” ухвалюватимуть на черговій сесії обласної ради, яка запланована на 9 червня, повідомляє “ВТВ+”.