Суд розгляне позов Вірлич до Херсонської міськради про обмеження прав журналістів

Офіційний сайт Херсонської міської роди повідомив, що на 15 серпня 2018 року призначено підготовче засідання адміністративного суду за позовом Вірлич Євгенії Михайлівни до Херсонської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення від 30.03.2018 р. № 1279. Також розміщено текст ухвали суду. Про це пише “Херсонський вісник”.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження. Вже призначено підготовче засідання на 15 серпня 2018 р. о 09:00 годині в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду за адресою: м.Херсон, вул. Філатова, 29.

У відповідності до згаданого рішення сесії Херсонської міської ради від 30.03.2018 № 1279, оператори та журналісти-фотографи за 3 дні до початку сесії мають подавати заявки на ім’я секретаря Херсонської міської ради (Урсуленко Олена Борисівна (БПП) щодо здійснення відеозйомки у частині залу, де розміщено пульти для голосування депутатів Херсонської міської ради. Також є моменти, які значно обмежують журналістів у їхній діяльності. Саме тому Вірлич оскаржує дане рішення, мотивуючи це порушенням прав журналістів під час виконання ними своїх обов’язків.

Довідка: Євгенія Вірлич – член Національної спілки журналістів України, член Громадської ради при Херсонському міському голові, Громадської ради при Херсонській ОДА. Нещодавно на Вірлич було скоєно напад в приміщенні Херсонської міської ради, її було госпіталізовано. Слідство триває.