Херсонська прокуратура звернулася до суду через незаконне отримання землі родиною Семенчевих в Антонівці

Херсонська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким фізичній особі в порушення вимог водного та земельного законодавства виділено в приватну власність 15 соток землі водного фонду вартістю майже 1 млн грн у селищі Антонівка. Про це пише “New Times”. Також прокуратура вимагає визнати недійсним договір купівлі-продажу вказаної ділянки та скасувати право власності на неї. Про це повідомляє прес-служба відомства. 

“Раніше прокуратурою встановлено, що в 2020 році за рішенням відповідного органу громадянка отримала у власність земельну ділянку на узбережжі річки Дніпро та перепродала її. При цьому земля взагалі не мала відійти в приватну власність і забудовуватись, оскільки на неї поширюються законодавчі обмеження у використанні прибережних захисних смуг вздовж річок, навколо водойм та на островах, розташованих на відстані менше 100 м від урізу води”, – зазначили в прокуратурі. 

У ЗМІ ми знайшли відомості про зазначену земельну ділянку. Ймовірно, мова йде про 15 соток в Антонівці, що знаходяться на березі Дніпра, з кадастровим номером 6510165300:02:001:1938. Раніше ця ділянка була виділена Семенчевій Ірині Миколаївні, за інформацією журналістів, рішенням Антонівської селищної ради.

Це дружина директора КП “Гарантія”, депутата міськради від “Блоку Володимира Сальдо” Ігоря Семенчева-старшого та мати колишнього Антонівського селищного голови, депутата Херсонської міської ради (“Блок Володимира Сальдо”) Ігоря Семенчева-молодшого.

Ігор Ігорович Семенчев
Ігор Григорович Семенчев

Принаймі, особа з таким самим ПІБ зазначена в деклараціях Семенчева-старшого як дружина. Там зазначені і виділені ділянки. Їх було одразу дві: одна в спільній власності 50%, інша — повністю у власності Семенчевої.

На цьому претензії до сім’ї Семенчевих з боку правоохоронців не закінчуються. Нещодавно Семенчеву-молодшому було оголошено вже п’яту підозру за результатом дослідження ремонтів доріг в Антонівці. Нанесені державі збитки можуть бути в сумі більше 10 мільйонів гривень.