Депутатам доведеться сплатити аліменти

Херсонська обласна рада інформує про зміни в законодавстві України, які стосуються депутатів усіх рівнів.

Так, 28 серпня 2018 року набере чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» від 03 липня 2018 року № 2475-VIII.

Новим Законом посилюється відповідальність батьків за невиконання обов’язків з утримання дітей, зокрема, внесено зміни до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», Закону України «Про вибори народних депутатів України», Закону України «Про місцеві вибори».

Таким чином, депутатам місцевих рад, які мають аліментну заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за дванадцять місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання, загрожує дострокове припинення депутатських повноважень.

Також внесено зміни до умов реєстрації кандидатів у Народні депутати України у загальнодержавному окрузі (в одномандатних округах). Відтепер кандидатам необхідно подавати до ЦВК заяву про наявність (відсутність) заборгованості зі сплати аліментів на утримання дитини, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання. Ця інформація оприлюднюється на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Аналогічний документ мають надавати і кандидати у депутати на місцевих виборах та кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости під час реєстрації у відповідній територіальній виборчій комісії. Ці реєстраційні відомості оприлюднюються територіальною виборчою комісією у визначений нею спосіб.