Вирок у справі Гандзюк оголосять 26 червня

Суддя Іваніна, яка пішла до нарадчої кімнати і повідомила, що вирок у справі Гандзюк оголосять після 20 червня, оголосить вирок 26 червня 2023 року о 12:00 в Дніпровському районному суді міста Києва.

Радник Херсонського міського голови (2016-2018), в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерина Вікторівна Гандзюк померла від наслідків термо-хімічного опіку сірчаною кислотою після 96 днів перебування у реанімаційному відділенні. Кислоту на неї вилили біля під’їзду учасники АТО, добровольці ДУК “Правий сектор”, коли вона мала їхати на роботу до виконкому 31 липна 2018 року.

У замовленні та організації нападу обвинувачуються голова Херсонської обласної ради (2015-2020) Мангер Владислав Миколайович та Левін Олексій Олексійович, помічник-консультант депутата Херсонської обласної ради Ставицького, радника Мангера. Також в рамках справи допитувались Андрій Гордєєв, Євген Рищук, Данило Доценко та інші. Виконавці злочину вже отримали терміни ув’язнення і вийшли на свободу у 2022 році, воювати за українську державу. Мангер та Левін перебувають у СІЗО в очікуванні вироку.

Рідні Гандзюк (батько Віктор, мати Надія та цівильний чоловік Сергій Денисов, якого не було вказано в жодній з декларацій чиновниці) вимагають від Мангера та Левіна грошову компенсацію у сумі 15 мільйонів гривень.

Кум Гандзюк Семенчев-молодший став колаборантом і заочно обвинувачується у крадіжці 13 мільйонів гривень на ремонтах доріг в передмісті Херсона селищі Антонівка. Куми Гандзюк, свідки обвинувачення Якубсон та Власов балотувались у 2020 році в депутати від “Блоку Володимира Сальдо”, Власов став депутатом Херсонської районної ради.