Мрочко звільнив Лугову

Голова Херсонської міської військової адміністрації Мрочко Роман Миколайович звільнив із займаної посади секретаря Херсонської міської ради Лугову Галину Леонідівну, депутата Херсонської міської ради (партія “Нам тут жити”) яка була т.в.о. Херсонського міського голови.

“Причина звільнення — відсутність потреби у секретареві” — повідомила Галина Лугова у своєму відеозверненні і пообіцяла оскаржувати звільнення з посади секретаря Херсонської міської ради в суді.

Також Лугова натякнула, що Мрочко завів своїх людей для прибирання сміття в місті. Раніше Лугова сама пробувала вирішити “сміттєве питання” аналогічним чином і заводила київську фірму ТОВ “БР” (ЄДРПОУ 39910054) і через це були питання від правоохоронців.

Херсонський міський голова Колихаєв Ігор Вікторович перебуває в полоні у російських окупантів.

Лугова евакуювалась до Вінниці невдовзі після початку повномасштабного вторгнення, а до Херсону приїхала вже після звільнення у листопаді 2022 року.

Роман Мрочко, колишній військовий прокурор, був призначений на посаду у березні 2023 року.

Раніше повідомлялось, що Мрочко звільнив всіх заступників та радників, крім одного.

В попередньому скликанні Херсонської міської ради депутат Лугова пройшла від “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, в цьому скликанні — від політичної партії “Політична партія Ігоря КОЛИХАЄВА “НАМ ТУТ ЖИТИ!”.