Семенчев користується неліцензійним програмним забезпеченням?

Кандидат в народні депутати України по 183 округу (Херсонська область, місто Херсон Корабельний район, Білозерський район Херсонської області) Семенчев Ігор Ігорович був зареєстрований 13 червня 2019 року. Спочатку Центральна виборча комісія відмовила Семенчеву-молодшому в реєстрації, але потім розглянула наданий вдруге пакет документів. Серед інформації, що була розміщена на сайті ЦВК найбільшу увагу викликає програма кандидата. Як раніше повідомлялось, деякі кандидати плагіатять програми в інших кандидатів. Але у Семенчева-молодшого програма, можливо, є набраною в “піратській” версії текстового редактору Microsoft Word 2007 – у властивостях файлу вказано, що він був створений користувачем userwork з організації Grizli777, а це є однією з ознак використання неліцензійного програмного забезпечення (ПЗ).

За використання і поширення неліцензійного ПЗ чинним законодавством передбачені:

  • Громадянська відповідальність – відшкодування збитку від використання неліцензійного ПЗ за ринковою оцінкою;
  • адміністративна відповідальність – штраф до 3400,00 грн. і конфіскація носіїв з неліцензійним ПЗ;
  • кримінальна відповідальність – штраф до 51000,00 грн. або виправні роботи до 2-х років або позбавлення волі до 6 років + конфіскація носіїв з неліцензійним ПЗ.

Також, ще до офіційної реєстрації кандидатом Семенчев розмістив білборди з політичною агітацією, які імітували символіку, що використовував під час президентських виборів штаб Зеленського.