Екс-депутат Херсонської міськради Ільченко подав апеляцію у справі Мангера

Однопартієць голови Херсонської обласної ради Мангера Владислава Миколайовича (ВО “Батьківщина”) депутат VII скликання Херсонської міської ради, адвокат Ільченко Дмитро Олегович подав апеляцію у справі Мангера. Фото фрагменту документу Ільченко виклав у соціальній мережі Facebook.

За рішенням суду, суму застави у майже 2,5 мільйони гривень, яку адвокат Ільченко вносив за свого підзахисного, суддя Юлія Іваніна вирішила передати на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, суть справи: Мангера визнали винним у замовленні нанесння тяжких тілесних ушкоджень раднику Херсонського міського голови, в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерині Вікторівні. “Бойова група” з декількох осіб, до складу якої входили учасники АТО, добровольці “ДУК “Правий сектор”, облила Гандзюк концентрованою кислотою. Кислоту потім намагався змити водою водій службового автомобіля, який виділив своїй радниці Херсонський міський голова Миколаєнко Володимир Васильович. Також кислоту намагались змити водою вдома самостійно Катерина та її батько, Гандзюк Віктор Михайлович. Гандзюк отримала глибокі термо-хімічні опіки 40% поверхні тіла: обличчя, око, шкіра голови, спина. Поліція швидко знайшла якогось судимого Новікова, який перебував неподалік дому, де жила Гандзюк і міг спостерігати за її квартирою. Але членів “бойової групи” також невдовзі затримали, а Новікова відпустили під тиском громадськості. Пізніше Новіков був затриманий в іншій справі стосовно підготовки квартирних крадіжок.

Помічник-консультант депутата Херсонської обласної ради (“Радикальна партія”) Миколи Ставицького, колишній рецидивіст та кілер “Москал” (Москаленко), якого відпустили за “законом Савченко” у 2016 році, поміняв прізвище на Левін і почав (чи продовжив?) товаришувати і спілкуватись з Мангером. Саме він на думку слідства і суду координував “бойову групу” на чолі з колишнім міліціонером Сергієм “Опером” Торбіним. Левін в суді стверджував, що не знає, на що дає гроші Торбіну (2 тисячі доларів). Загалом “бойова група” отримала 5 000 доларів за напад на Гандзюк як від Левіна, так і від Ігоря Павловського, помічника-консультанта депутата Верховної Ради України Миколи Паламарчука (“Блок Петра Порошенка”).

Поза судовими рішеннями залишились голова Херсонської ОДА (2015-2020) Гордєєв Андрій Анатолійович та депутат Херсонської облради Рищук Євген Миколайович. “Бойова група” проживала в Олешках в одному з будинків, який належав чиновниці з групи Рищука.

Представники спільноти “Хто замовив Катю Гандзюк?” звинувачували Мангера, Гордєєва та Рищука в замовленні нападу на Гандзюк.

Мангер та Левін отримали по 10 років ув’язнення і були визнані винними в суді першої інстанції і перебувають у Київському слідчому ізоляторі. Рідним Гандзюк має бути виплачена компенсація у розмірі 15 мільйонів гривень.