Гауляйтером Хрестівської громади на Херсонщині окупанти призначили директора місцевого КП «Надія» Максима Кацідана

30-річний Максим Кацідан, директор комунального підприємства «Надія» з села Надеждівка став гауляйтером Хрестівської сільської територіальної громади Каховського району на окупованій частині Херсонщини. Він з перших місяців окупації добровільно співпрацює з російськими загарбниками і здає їм патріотично налаштованих до рідної України односельців.

Про це Центру журналістських розслідувань розповіли місцеві мешканці.

За їхніми словами, гауляйтера Хрестівської громади Кацідана Максима Ігоровича, 17 серпня 1992 р. н., російський комендант так званого Чаплинського району представив ще 14 вересня 2022 року. Кацідан з березня 2020 року очолює комунальне підприємства «Надія» в селі Надеждівка Хрестівської громади.

«Кацідан раніше бігав у вишиванці, а з приходом окупантів різко став російським «патріотом». Він здавав загарбникам АТОвців, патріотично налаштованих до України односельців, організував продаж товарів і пального з Криму. На своїй посаді в КП «Надія» працював абияк – в Надеждівці завжди з благоустроєм був бардак. Сам Кацідан брехливий, жадібний і дуже хитрий. Не дивно, що росіянам він припав до душі», – розповіли ЦЖР мешканці Хрестівської громади.

На співпрацю з окупантами пішли більшість родичів Максима Кацідана. Сам гауляйтер останнім часом активно бере участь у пропагандистських заходах окупантів і обіцяє відкрити у громаді з нового навчального року «більше шкіл».

Як повідомляв ЦЖР, у смт Велика Лепетиха на тимчасово окупованій Херсонщині зник гауляйтер Вадим Сайдулаєв. Замість нього на цю посаду окупанти призначили росіянина Ілью Каширіна, який працював у Краснодарі під керівництвом Андрєя Алєксєєнка, нинішнього глави окупаційного «уряду» Херсонщини.