“Розумно-сильні” обрали Самойлик

В Херсоні в готелі “Фрегат” 28 червня 2018 року пройшла зустріч партійної організації “Розумна сила”. До Херсону на зустріч приїхав голова всеукраїнської організації Соловйов Олександр Миколайович. Партійну організацію було створено 2016 року. За даними аналітичної системи YouControl, окрім партії зареєстрована громадська організація та благодійний фонд з такою ж назвою та юридичною адресою. Крім цього є 12 осередків в областях.

Олександр Соловйов раніше був заступником начальника управління оперативних розробок Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України. Звільнився з органів в 2015 році.

Про партію “Розумна сила” стало відомо широкому загалу після заяви у справі замаху на вбивство журналіста Бабченка. Пролунала заява, що “Розумна сила” фінансується з боку людей, близьких до Путіна. Але партія “Розумна сила” виступила зі спростуванням цієї інформації.

Під час зборів партійного осередку в Херсоні головою херсонської обласної організації партії “Розумна сила” обрали стару комуністку Самойлик Катерину Семенівну. Вона була народним депутатом від вже забороненої Комуністичної партії України, а зараз очолює квазі-громадську організацію “Спілка жінок-трудівниць за майбутнє дітей України”. Мікроавтобус цієї ГО використовувався під час супроводу мітингів 2014 року.

Зібрання пікетували представники проукраїнських сил міста Херсона. Також було повідомлено про замінування будівлі готелю “Фрегат”. При цьому було евакуйовано близько 200 осіб.