Суд визнав чиновницю винною

Цюрупинський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності екс-начальницю відділу культури Олешківської райдержадміністрації Ірину Іванушкіну. Співробітники облуправління захисту економіки Національної поліціі України склали відносно неї одразу три протоколи про корупцію. В матеріалах справи вказується, що Іванушкіна зробила правопорушення, кваліфіковані за двома частинами статті 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Зокрема, протягом певного періоду часу в прямому підпорядкуванні екс-начальниці відділу культури Олешківської РДА працювали двоє її близьких родичів. Дочка Дарина – балетмейстером ансамблів, а син Владислав – концертмейстером і сторожем. Також своїми розпорядженнями Ірина Іванушкіна систематично здійснювала преміювання: як своє, так і дітей-підлеглих. І при цьому – не інформувала вище керівництво про існуючий реальний конфлікт інтересів ні в усній, ні в письмовій формі.

В судовому засіданні Новокаховській місцевій прокуратурі вдалося повністю довести провину екс-чиновниці. Внаслідок цього – адміністративне стягненню на користь держави в розмірі 350 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомляє “Новий день”.