Херсонський екс-депутат Ставицький, фігурант справи Гандзюк, допоміг привезти з Польщі книжки та генератор до бібліотеки

Депутат VII скликання Херсонської обласної ради (“Радикальна партія Олега Ляшка”) Ставицький Микола Павлович (1979 р.н.) засвітився на фото в Херсоні з волонтерами, які привезли книжки та генератор з Польщі до Херсонської централізованої бібліотечної системи.

Микола Ставицький (крайній з лівого боку)

Ставицький пішов добровольцем на контракт до Збройних сил України незадовго до нападу на Гандзюк, тим самим забезпечивши собі алібі та в подальшому статус свідка у справі.

Помічником-консультантом у Ставицького був такий собі Левін Олексій Олексійович (Москаленко-молодший, “Москал”), вбивця-рецидивіст, що вийшов з тюрми за “законом Савченко”, з яким вони теж займались “волонтерством” (Левін подарував військовим мікроавтобус) та іншими питаннями. Левін подарував підрозділу Ставицького квадрокоптер. Нещодавно Ставицький свідчив у суді проти Левіна.

Левін (“Москал”) з лівого боку, Ставицький з правого боку

В результаті Левін проходить як обвинувачений по справі нападу на в.о.керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, члена виконкому (політична партія “УКРОП”), радниці Херсонського міського голови Гандзюк Катерину Вікторівну.

В результаті облиття концентрованою сірчаною кислотою та подальшої спроби змивання невеликим об’ємом води Гандзюк отримала глибокий термо-хімічний опік 40% шкіри, постраждали спина, рука, груди, ліва сторона обличчя та ліве око. Гандзюк померла у реанімаційному відділенні через 96 діб. Суд продовжується досі, на лаві підсудних з 2020 року знаходиться голова Херсонської обласної ради VII скликання (ВО “Батьківщина”) Мангер Владислав Миколайович та Олексій “Москал” Левін в статусі підозрюваних в замовленні та в організації нападу. Виконавці нападу відпущені воювати за Україну, бо є учасниками АТО/ООС. Адвокатське об’єднання “Міллер” прогнозує швидке завершення справи.