Гусєв спростував заяву Джабарова про відокремлення Херсонщини

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Гусєв Юрій Веніамінович спростував заяву Владіміра Джабарова про можливе відокремлення Херсонщини від України.
Про це Гусєв заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:
“Прочитав про те, що перший заступник голови комітету ради федерації з міжнародних справ Владімір Джабаров дозволив собі заявити, що в українському суспільстві спостерігається розкол і Москва вже чекає, коли деякі області захочуть відокремитися. Російський парламентарій упевнений, що наступними областями для від’єднання можуть стати Одеська, Херсонська, Миколаївська та Запорізька.

Хочу відповісти нешанованому пану Джабарову.

Херсонщина – місце Кам‘янської та Олешківської славетних козацьких Січей є невід‘ємною та неподільною частиною вільної та незалежної України! Це багаторазово доводила громада нашої чудової південноукраїнської області. За це віддали життя наші земляки-Герої з добровольчого батальйону «Херсон» та інших військових підрозділів у боях за незалежність України на Донбасі, у тому числі під Іловайськом!

Херсонська, як і Одеська, Миколаївська та Запорізька області були, є і завжди будуть Україною!

А от те, що ми обов’язково повернемо контроль над тимчасово окупованою РФ територією Криму, який «пуповиною» зв‘язаний з материковою частиною України саме через Херсонщину, сумнівів немає! Тому, пропоную комітету ради федерації, в якому працює пан Джабаров, не робити безглуздих заяв, а почати невідкладно розгляд процедури повернення Україні контролю над нашим півостровом!

Все буде УКРАЇНА!”

Нагадаємо, 2014-2016 року Гусєв працював заступником міністра оборони України Полторака (фото тих часів).