Прес-клуб “замінували”

24 липня 2018 року близько 10:50 в чергову частину ГУНП в Херсонській області від чергового обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій надійшло повідомлення, що на їх електронну адресу надійшов лист про замінування будівлі прес-клубу «Новий день».

На охорону публічної безпеки та порядку були задіяні 15 поліцейських. Працівники поліції оточили територію, з приміщення евакуювали 15 громадян.

Вибухотехніки та кінологи обласного главку поліції ретельно обстежили будівлю та прилеглу територію. Ніяких вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявлено. Повідомлення виявилося неправдивим.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Вживаються заходи по встановленню особи псевдомінера.

В прес-клубі в цей день відбувалось дві прес-конференції – представників пікету під Херсонською ОДА 6 липня 2018 року та прес-конференція народного депутата Співаковського (182, БПП). Прес-конференцію нардепа провели в іншому приміщенні, в обласній адміністрації.