Суд навіть не оштрафував чиновницю

Херсонський міський суд не став притягувати до відповідальності за конфлікт інтересів тимчасово виконуючу обов’язки заступника Херсонського міського голови Рузгіс Олену В’ячеславівну. Про це свідчить постанова від 6 липня 2018 року, повідомляють “Херсонські факти”.

Олені Рузгіс, яка паралельно очолює міське управління соціальної політики, інкримінували порушення вимог щодо протидії конфлікту інтересів. На думку правоохоронців, вона протягом 2016-2017 років ні в усній, ні в письмовій формі не повідомила в Херсонську міськау раду та Херсонському міському голові про наявність у неї реального конфлікту інтересів під час преміювання себе. Все тому, що Рузгіс складала і підписувала службові записки на ім’я Херсонського міського голови з преміювання себе особисто, як начальника управління соціальної політики, і, як виконувач обов’язків заступника міського голови, особисто накладала резолюції “в розпорядження” для виконання начальником відділу бухгалтерського обліку.

Рузгіс свою провину не визнала. Вся справа в тонкощах бюрократії: чиновниця насправді накладала резолюцію “в роботу”, а не “в розпорядження”. Адже розпоряджався Херсонський міський голова. Тобто, по суті, Олена Рузгіс не примушувала бухгалтерів преміювати себе, а пропонувала їм це зробити через Херсонського міського голову. І тільки у нього є такі повноваження. До такого ж висновку дійшов і суд.