Проект “Аграрні розписки в Україні” – вже в Херсонській області

1 лютого 2018 року в Херсоні презентували проект «Аграрні розписки в Україні». Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації Паливода Олександр Миколайович.
Даний проект, впроваджується Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC) у партнерстві зі Швейцарською Конфедерацією в Україні за сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства України і Міністерства юстиції України. Аграрні розписки – це фінансовий інструмент, що є доступним, швидким та зрозумілим для агровиробників засобом отримати кошти чи залучити ресурси під заставу майбутнього врожаю.
Для розуміння ситуації: на проведення весняних або осінніх польових робіт херсонські аграрії залучають лише 18-24% кредитних коштів, решта – за рахунок власних ресурсів. Нашим аграріям не вистачає подібних фінансових інструментів, які б були доступними, простими та зручними.
Зараз Херсонська область є однією з пілотних областей, де впроваджується цей проект. Сподіваюся, що наші агровиробники швидко розберуться із суттю проекту і почнуть активно використовувати у своїй діяльності даний фінансовий інструмент.
Більш детальну інформацію – як оформлювати та користуватися «Аграрними розписками» агровиробники Херсонської області можуть отримати на офіційному сайті проекту та в Департаменті агропромислового розвитку ХОДА