Депутат відключив каналізацію ОСББ

Директор КП “Херсонський водоканал”, депутат Херсонської міської ради Чемерис Михайло (“Самопоміч”, намагались відкликати, позафракційний) розпорядився обмежити послугу мешканцям будинку по проспекту Ушакова, 62-а. В будинку 31 травня 2017 року перекрили каналізацію, але залишили водопостачання. Підвал будинку наповнили нечистоти. Депутата Херсонської міської ради Мазур Олену (УКРОП), яка намагалась 8 червня 2017 року пройти до адміністративної будівлі водоканалу разом з оператором та журналістом телеканалу “Україна” не пускала охорона. Після цього депутат Олена Мазур викликала поліцію і написала заяву про перешкоджання депутатській діяльності. Оператор заяву не писав. У результаті оператор, депутат і мешканці будинку, де відімкнули каналізацію, потрапили на прийом до першого заступника директора водоканалу.

Після цього керівник водоканалу виступив із зверненням, в якому зазначив:
“Загальна сума боргу (станом на 08.06.2017) складає 94 470 грн. Борг накопичувався із вересня 2016 року. Мешканці отримували попередження про відключення в січні та березні 2017 року (копії додаються). В березні від мешканців на адресу Водоканалу був надісланий гарантійний лист щодо оплати послуг в квітні, але цього не відбулось (копія листа додається).
У квітні суд прийняв рішення про примусове стягнення боргу (копія рішення суду додається). Розуміючи, що арешт банківських рахунків ОСББ паралізує процеси життєдіяльності, Водоканал замість примусового стягнення боргу частково обмежив послугу. Це дає змогу жителям користуватися водою, а послуги щодо водовідведення можна виконувати за допомогою санітарного транспорту.”

До цього часу питання відновлення водовідведення не вирішено, підвал наповнюють нечистоти. Про це йдеться в сюжеті “ТСН”. Як повідомляють у сюжеті, з’ясувалось, що попередній керівник ОСББ накопичувала борг за водопостачання та водовідведення, хоча отримувала кошти для сплати від мешканців будинку, нинішній керівник поїхала на заробітки до Польщі і зв’язку з нею немає, а управляючий будинком кудись зник разом із документами і не відповідає на дзвінки.