Херсонці пікетували поліцію

6 березня 2018 року під стіни Херсонського обласного управління поліції вийшли десятки людей, які вимагали відставки начальника Херсонського міського відділу поліції Олександра Говоруна та порушення кримінальних справ проти голови Антонівської селищної ради Ігоря Семенчева, який за словами активістів “дав добро” на розкрадання залишків меліоративної системи в селищі Антонівка, повідомляє “0552”.

За словами юриста Олександра Тарасова, який раніше анонсував акцію в соцмережах, до протестуючих вийшов заступник начальника головного управління поліції області Микола Вербицький. Він поінформував про хід розслідування справи про розкрадання системи меліорації. Як зазначив Вербицький, труби не знаходяться на чиєму-небудь балансі, тому за цим фактом було порушено провадження за статтею “Самоправство”. Він також додав, що вже є постанова слідчого судді на проведення виїмки документів в Антоновській селищній раді, що допоможе слідству з’ясувати, на якій підставі ПП “Водопрайм” проводить реконструкцію системи зрошення.

“У той же час, пан Вербицький, не зміг дати відповідь на питання, чому виробництво не порушено за фактом пошкодження або знищення чужого майна – землі пайовиків (ч.2 ст.194 КК), порушення порядку оцінки впливу на навколишнє середовище (ст. 236 КК), і зловживання владою або службовими повноваженнями (ч.2 ст.364 КК), тобто за ознаками важчих, ніж самоуправство, злочинів “, – пише Тарасов в соцмережах.

Голова громадської організації “Антонівська хвиля” Анна Зарудна публічно подала заяву в поліцію за вказаними вище статтями і злочинами. Під тиском активістів, правоохоронці все ж порушили нові кримінальні справи.

Вимоги відставки керівника херсонської поліції також не залишилися непоміченими. За словами юриста Олександра Тарасова, заступник начальника ГУ Нацполіціі області, повідомив, що по відношенню до Говоруна та начальника слідчого управління міського відділу поліції буде розпочато службове розслідування, результати якої будуть оголошені активістам через 10 днів.

“Будемо сподіватися, що перевірка не стане черговим «окозамилюванням», і всі особи, які регулярно допомагали пану Ігорю Семенчев уникати відповідальності, залишать лави поліції”, – зазначив Тарасов.