Дмитрієв вимагає звіт поліції

На сесії Херсонської міської ради 18 липня 2018 року депутат Андрій Дмитрієв ( “Самопоміч”) зачитав звернення до своїх колег та Херсонського міського голови. Про це повідомляє “Буква”.

Дмитрієв відзначив, що фракція політпартії висловлює стурбованість станом свободи слова в Херсоні. Він зазначив, що раніше громадські діячі і журналісти, критикуючи діяльність один одного, не виходили з рамок пристойності і обмежувалися лише словесної перепалки, але зараз суперечки перетворилися в “хаос і беззаконня”.

“Мова йде про напад на журналістку Євгенію Вірлич 10-го липня прямо в стінах міської ради після засідання однієї з депутатських комісій нібито за різкі висловлювання в соціальній мережі. Зараз Євгенія знаходиться в лікарні (куди прийшли нападники – прим.ред.), а за фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ст. 171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”, адже протягом тривалого часу Євгенія здійснює медійні розслідування витрат бюджетних коштів, стосуються зокрема нападників “, – сказав Андрій Дмитрієв.

Він вважає, що будь-який спір повинен вирішуватися в цивілізованому руслі, без застосування фізичної сили. Депутат висловив побоювання, що такі випадки можуть стати системними.

Андрій Дмитрієв звернувся до міського голови Херсона з проханням забезпечити охорону в міськраді шляхом закупівлі і встановлення камер відеоспостереження на поверхах і паспортного контролю відвідувачів будівлі.

Правоохоронні органи він попросив ретельно розібратися і провести незалежне розслідування всіх обставин справи побиття журналістки. На наступному засіданні поліція була запрошена для звіту про розслідування цього побиття та інших нападів, що стались найближчим часом.

Депутати підтримали це звернення голосуванням.