“Таксисту” віддадуть ділянку на Московській, 5?

Питання багатоквартирної забудови в районі будинків по вул. Московській, 5 знову внесено до порядку денного пленарного засідання сесії Херсонської міської ради.

Це вже вчетверте за 2018-й рік, не враховуючи численних спроб минулоріч. Причому забудовники за законом мають останній шанс цього року. Чому?

Справа у тому, що один і той самий проект може вноситись на голосування лише двічі на рік – так прописаний регламент. Єдине виключення – можна подавати цей проект у різному вигляді. Двічі проект забудови подавався у складі проекту про затвердження документації із землеустрою та передачі в оренду земельних ділянок – таке собі “непомітне” неозброєному оку подання. Але і там його вдавалось “впіймати”, надати розголос та змусити депутатів відмовитись голосувати за проект, кожне слово якого шите білими і не дуже якісними, проте дорогими нитками.

Іще один раз – 30 березня 2018 року – проект виходив як затвердження проекту землеустрою Татюку Юрію Олексійовичу та передачу йому в оренду земельної ділянки. Пан Татюк – саме той загадковий пан, якого ніхто не бачив і який має намір будувати багатоквартирний будинок на Московській, 5. В такому вигляді проект знову дуже тихо “пролізає” на сесію. Щоправда, як Вінні-Пух у кролячу нірку: якщо й пролізе, то з руйнацією конструкції.

У пана Татюка втім є представники інтересів, які мають нотаріальне посвідчення представництва. Вони кілька разів приходили до ініціативної групи сусідів, які виступають проти забудови і показували роздруковані макети майбутньої 9-поверхівки, яку будувати там не можна за багатьма показниками. Коли ж зустрічались із представниками влади, то наївно кліпали очима і стверджували, що вище трьох поверхів нічого не будуватимуть. Де ж логіка, як у знаменитому анекдоті, з’ясувати не вдається.

За даними аналітичної системи YouControl, пан Татюк вже більше 11 років займається … наданням послуг таксі.

Як повідомив “МОСТ”, пан Татюк також фігурував у заяві про спробу захоплення ділянки, що належить учаснику АТО.

Проблемою переймаються і кілька депутатів Херсонської міської ради, і навіть народні депутати.

“Вишенька на тортику” полягає в одній цікавинці. Напередодні робочої групи із підготовки до сесії прямо у приміщенні виконкому Херсонської міської ради 10 липня 2018 року було здійснено напад на журналіста Євгенію Вірлич, яка займалась темою зазначеної забудови і мала багато напрацювань. Про це також знали, як і про те, що Євгенія веде прямі трансляції з робочих груп та депутатських комісій. Версія нападу “з’ясування особистих стосунків” не витримує жодної критики, а серед питань, від участі в яких Євгенію необхідно було терміново “відсторонити”, видається лише… голосування по земельній ділянці на вулиці Московській, 5. “Совпадєніє? Нє думаю”.

Тим часом надійшла інформація, що скандальною забудовою займатиметься прокуратура Херсонської області.