Депутати проголосували за злиття бібліотек

Херсонська обласна рада схвалила проект рішення «Про реорганізацію комунального закладу Херсонської обласної ради «Обласна наукова медична бібліотека» шляхом приєднання до комунального закладу «Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О.Гончара «Херсонської обласної ради». За вказаний проект під час засідання ХVII сесії проголосували 45 депутатів.

Метою заходів з реорганізації є оптимізація витрат та зменшення видатків обласного бюджету на утримання об’єктів комунальної власності. Відповідно до рішення облради, наукова бібліотека ім. Гончара стане правонаступником усього майна, прав та обов’язків медичної бібліотеки, яка наразі базується на вулиці Суворова. Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської обласної ради.

Таким чином, обласна влада врешті-решт проштовхнула це рішення, що викликало обурення в працівників бібліотек.

Вочевидь, приміщення в центрі міста на вулиці Суворова (саме там другий поверх займала медична бібліотека) є дуже ласим шматком нерухомості.

Варто відзначити, що це не перша спроба заощадити бюджет за рахунок бібліотек. У грудні минулого року в обласній раді розглядалося питання про реорганізацію бібліотечної системи. Депутати хотіли об’єднати бібліотеки на базі Обласної наукової бібліотеки ім. Гончара і створити юнацький і дитячий філії. Тоді на засідання комісії не були запрошені представники бібліотек, що викликало підозру про те, що питання вирішене. Громадськості вдалося відстояти бібліотечну систему від реорганізації.