Київський суд визначив, де будуть продовжуватись судові засідання у справі Владислава Мангера

Київський апеляційний суд ухвалив рішення проводити слухання стосовно фігурантів справи про вбивство Катерини Гандзюк у Києві.

Про це повідомляє сайт «Кавун.city» з посиланням на телеканал «UA:Суспільне».
Розгляд справи щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та Олексія Левіна, яких наразі підозрюють в організації вбивства в.о. керуючої справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, проведуть у Дніпровському суді столиці. Сторона захисту просила спрямувати справу до Шевченківського районного суду.

«Наша позиція полягає в тому, що справа не повинна взагалі розглядатись у місті Києві. Тобто місцем вчинення злочину є місто Херсон. Якщо навіть керуватись логікою прокуратури, що треба визначатися за місцем отримання «замовлення», а не скоєнням нападу на Катерину Гандзюк”, — повідомив адвокат Максим Дунаєв.

Натомість сторона обвинувачення просила найближчий територіально до Печерського району суд.

Нагадаємо:

31 липня 2018 року на в.о. керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк скоїли напад — облили сірчаною кислотою у дворі багатоповерхівки, де вона проживала;
4 листопада 2018 року Катерина Гандзюк померла в київській лікарні;
п’ятьох безпосередніх виконавців замовлення ув’язнили до строків від 3 о 6 років;
замовниками вбивства чиновниці слідство вважає зокрема голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який до 11 вересня перебуває в СІЗО.