В Херсонській області затримано заступницю голови дільничної комісії з псевдореферендуму

Участь в організації псевдореферендуму на Херсонщині – повідомлено про підозру «заступниці голови ДВК». Про це пише Прокуратура Херсонської області.

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур повідомлено про підозру місцевій мешканці у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, у вересні 2022 року підозрювана брала участь в організації псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф. На псевдопосаді «заступника голови дільничної виборчої комісії», створеної окупаційною владою у смт Борозенське, вона організовувала роботу «виборчкому».

З 20 по 27 вересня 2022 року під час проведення псевдореферендуму жінка видавала «бюлетені» для голосування, вела облік осіб які «проголосували».

Після завершення так званого «референдуму» вона здійснила підрахунок та передала «бюлетені» представникам окупаційної адміністрації, для подальшої фальсифікації результатів на користь кремля.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.