Колаборантку з Херсонщини засудили заочно до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна

Самопроголошену «сільську голову Нової Збур’ївки» Наталю Бебешко заочно засудили до 10 років ув’язнення за колабораційну діяльність. У суді вдалося довести провину жінки, яка добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

Про це повідомляє “Кавун.Сіті” з посиланням на пресслужби Херсонської обласної прокуратури та Теплодарського міського суду Одеської області.

Строк відбування покарання почнуть відраховувати з моменту фактичного затримання засудженої колаборантки.

У суді прокурорам вдалося довести, що в липні 2022 року Наталя Бебешко добровільно пішла на співпрацю з окупантами й отримала від них посаду так званої «голови сільської адміністрації села Нова Збур’ївка».

Жінка сумлінно виконувала поставлені перед нею ворогом завдання, виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції й сприяла утвердженню в регіоні «влади» загарбників.

За скоєні на псевдопосаді злочини Бебешко засудили до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг, строком на 15 років, а також з конфіскацією всього належного їй майна.

Також суд ухвалив стягнути з колаборантки 14 347,28 гривні. Ці кошти держава витратила за залучення у судовий процес щодо неї експерта.