Чиновники Херсонської ОВА розпочали підготовку до виборів або відновлюють втрачені дані

Представники Херсонської ОВА збирають та узагальнюють дані по результатам позачергових парламентських виборів 2019 року. Тоді від Херсонщини було обрано 5 народних депутатів, 4 з яких представляли політичну партії “СЛУГА НАРОДУ”. Херсонських чиновників цікавлять результати виборів 2019 року в розрізі громад та районів. Звісно, простіше за все було б отримати ці дані не з місць, а з державних реєстрів, бо громади області були окуповані та майже всюди було знищено і комп’ютерну техніку, і документацію. Але на час воєнного стану доступ до реєстрів в більшості випадків закрито або ж реєстри працюють зі збоями. Протоколи та інші папери, що зберігались в Державному архіві Херсонської області та Херсонському міському архіві, були викрадені представниками колаборантів Телегіним та Поляренко для організації проведення росіянами “референдуму” в Херсонській області.

Зважаючи на поспіх, з яким херсонськими чиновниками збирається інформація, можна зробити висновок, що Херсонська ОВА в особах правлячої політичної партії “СЛУГА НАРОДУ” розпочинає підготовку до позачергових виборів народних депутатів 2023 року, які можуть відбутись не пізніше 23 або 30 липня. Але під час воєнного стану вибори чи референдуми проводитись не можуть. Так само не можуть бути проведені під час воєнного стану чергові президентські вибори.

Але, можливо, в Офісі Президента вважають, що зможуть одночасно провести і президентські, і парламентські, і місцеві вибори? Це теоретично можливо, в разі відміни воєнного стану. Вибори також вимагають рішення Верховної Ради України про їх проведення та підготовки не менше 2-3 місяців (організація роботи виборчих комісій, виділення фінансування, висування кандидатів, внесення застав, друк бюлетенів і т.і.). Тому липень відпадає і скоріш за все виборчий процес відбудеться восени, що є звичним для українців (вибори або навесні, до початку польових робіт, або восени, після збору врожаю).

Інший варіант, що чиновники просто відновлюють втрачені дані, але роблять це вони у звичному адміністративно-командному стилі, спускаючи усні вказівки на чиновників нижчого рівня.