Стоцький замінив Тертичну на посаді керівника Управління фізичної культури, молоді та спорту Херсонської облдержадміністрації

Анатолій Стоцький замінив Валентину Тертичну на посаді керівника Управління фізичної культури, молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА).

Тертичну призначили на посаду після того, як не вдалось погодити кандидатуру депутата Херсонської міської ради (ОПЗЖ) Олексія Заболотного, який раніше працював керівником Управління молоді та спорту Херсонської міської ради, а під час окупації Херсона контактував з представниками ФСБ РФ.

Під час окупації Анатолія Стоцького, який вступив до Територіальної оборони, кілька разів затримували в Херсоні, він не зміг виїхати, перебував у полоні російських окупантів, Стоцького катували, він був знятий у російських пропагандистських відео, в яких розповідав про корупцію Херсонського міського голови Володимира Миколаєнко та української влади.

Анатолій Стоцький — багаторічний громадський діяч, очолював ГО “Фундація сприяння громадянської активності” та за даними аналітичної системи YouControl був співзасновником ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ХЕРСОНСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ЦЕНТР “ОСВІТА” (ТОВ “ОСВІТА”) разом з Іриною Криницькою.

З діяльністю ТОВ “ОСВІТА” був пов’язаний скандал 2015 року, коли з’ясувалось, що чоловік співзасновниці ТОВ “Освіта” Ірини Криницької, депутат Херсонської обласної ради (“Блок Петра Порошенка”) та керівник Департаменту освіти, науки та культури Херсонської ОДА Євген Криницький не вказав у своїй декларації наявність ТОВ дружини. Діяльність ТОВ була безпосередньо пов’язана з діяльністю Департаменту: через ТОВ оформлювали оплату послуг з транспортування дипломів (виготовлених Департаментом або через Департамент) навчальним закладам і т.і.

До кінця 2015 року Криницькі встигли передати частку Ірини в ТОВ “Освіта” своїй близькій людини Кирилу Спогісу і таким чином уникнули відповідальності.

Депутат Херсонської облради (“БПП”) Ігор Йосипенко називав журналістське розслідування 2015 року замовним і звинувачував невідомих замовників у спробі очорнити діяльність обласної організації партії тодішнього Президента України Петра Порошенка. Криницький у 2015 році заявляв, що на нього оголосили полювання і всі наведені факти – це схема дискредитації представників “Блоку Петра Порошенка”.

Раніше повідомлялось про відставку голови Херсонської обласної військової адміністрації Ярослава Янушевича.