Депутат Херсонської обласної ради Репілевський закликає до співпраці з російськими окупантами

Депутат Херсонської обласної ради від ОПЗЖ Едуард Репілевський закликає аграріїв реєструватись в тимчасово окупованому рф Криму і поставляти туди свою продукцію. Син і бізнеспартнер колаборанта Данило Репілевський — депутат Херсонської обласної ради від «Слуги народу».

Про це пише “Центр журналістських розслідувань”.

Заклики до колабораційних дій містяться в інтерв’ю Едуарда Репілевського російському державному агентству «РИА Новости».

Депутат Херсонської обласної ради від ОПЗЖ та член виконкому Новокаховської міської ради Едуард Репілевський заявив про необхідність реєстрації бізнесу в тимчасово окупованому Криму, аби поставляти туди продукцію. З інтерв’ю зрозуміло, що він уже проходить реєстрацію в «податковій інспекції» та в банку, що працює в Красноперекопську.

«Дорога у нас на Крим відкрита. З цією метою «військово-цивільна адміністрація» провела певне навчання, що й куди реалізовувати, як співпрацювати з банком, який уже є в Красноперекопську та Джанкої і який готовий приймати нас як платників та готовий працювати з нами, щоб забезпечити нормальні взаємовідносини між нами і торговими представникам», – сказав Едуард Репілевський.

Крім легалізації у податкових органах окупаційної адміністрації Криму, херсонські аграрії повинні відкрити рахунки у банках, що працюють на його території, аби проводити платежі.

«Суми великі, їх необхідно проводити через банки. Вже проходимо реєстрацію в Красноперекопську в податковій інспекції та в банку. Працюємо в цьому напрямку, щоб почати відвантажувати продукцію, яка є і яка буде», – сказав Репілевський.

Едуард Репілевський – колишній правоохоронець, після виходу на пенсію був директором державного підприємства «Дослідне господарство «Каховське». З 2014 року є генеральним директором ТОВ «Агробізнес», розташованому в селі Мар’янівка Каховського району.

Свій аграрний бізнес Едуард Репілевський веде разом зі своїм сином Данилом Репілевським, який є депутатом Херсонської обласної ради від партії «Слуга народу», та дружиною Іриною Репілевською.

У декларації про доходи за 2020 рік Едуард Репілевський вказав, що володіє земельними ділянками у селі Тавричанка загальною площею майже 380 га. Також він володіє 14,8 га землі у Воскресенці Новотроїцької громади Генічеського району та ділянкою в с. Малокаховка. Його дружина, згідно декларації, володіє земельними ділянками майже в 230 га у Тавричанці, 3 га в Асканії-Нова і майже 4 га в Чумацькому Шляху Новотроїцької громади.

У вересні 2020 року Едуард Репілевський став президентом спортивного клубу «Таврія» (Сімферополь), який тоді ж переїхав з Берислава до Мар’янівки. 28 березня 2022 року клуб оголосив про припинення своєї діяльності.

Примітки редакції.

Данила Репілевського було відзначено грамотою Херсонської обласної державної адміністрації у 2020 році за високий патріотизм, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність з підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

28 лютого 2022 року, вже після вторгнення російських окупантів до Херсонської області на сайті Херсонської обласної ради повідомлялось, що депутати обласної ради Данило Репілевський та Едуард Репілевський (ТОВ «Агробізнес») безкоштовно випікають хліб та з молочкою роздають місцевим Тавричанської ТГ та Нової Каховки.