Рада обласного конкурсу проектів провела організаційне засідання

24 січня відбулося перше засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Як поділилася ініціатор конкурсу, заступник голови облради Оксана Рукавішнікова, перший конкурс пройшов «на ура». Хоча і не було так багато учасників, як хотілось би (всього 21 проект), але цьогоріч очікується значно більше учасників. Про що свідчить величезна кількість телефонних дзвінків від представників районів, міст, сіл, селищ, ОТГ з єдиним питанням: «коли розпочнеться новий конкурс?».

«Тож, у цьому році чекаємо, як мінімум, на 100 проектів, з них майже половина зможе отримати співфінансування з обласного бюджету», – зазначила Оксана Рукавішнікова.

У зв’язку з таким ажіотажем, рада конкурсу внесла певні зміни. Оскільки значно зросте кількість учасників, запропоновано збільшити обсяг фінансування за рахунок коштів обласного бюджету проектів-переможців конкурсу 2018 року з 2,5 млн грн до 20 млн грн.

Переможців конкурсу обиратимуть за тими ж чотирма категоріями, що і минулого року, але з іншим розподілом співфінансування (див. таблицю на сайті).

Значно розширився і сам перелік напрямків проектів. Окрім минулорічних, у цьому році можна подати проекти ще і за такими напрямками, як: удосконалення механізмів організації громадського порядку та охорони довкілля; запобігання виникненню природних та техногенних катастроф, підвищення безпеки життя мешканців громади, вирішення екологічних питань; удосконалення системи благоустрою населених пунктів. Проте, не прийматимуться проекти, спрямовані на роботи з водогонами та водовідведенням, фінансування яких передбачено окремими програмами.

Зважаючи на велику кількість учасників, рада конкурсу внесла зміни до плану проведення конкурсу. Відтак, останній день приймання проектів для участі в конкурсі – 01 липня 2018 року, експертна група опрацьовуватиме документи протягом двох літніх місяців до 30 серпня, а у період з 1 вересня по 30 жовтня відбуватиметься публічна презентація проектів за участі їх розробників.

Дату початку конкурсу буде оголошено рішенням найближчої сесії Херсонської обласної ради.