Суддя Ігнатюк взяв відвід у справі по вбивству Гандзюк

Суддя Олег Ігнатюк взяв самовідвід, який задовольнила колегія суддів. Таким чином розгляд справи вбивства Катерини Гандзюк (апеляція адвокатів Мангера та Левіна) знову відкладається, до наступного засідання, що заплановане в лютому 2024 року. Левін та Мангер перебувають в СІЗО. Про це в соціальній мережі Facebook написали адвокати Олександр Шадрін та Дмитро Ільченко. Адвокати продовжують лінію захисту, що це не Мангер, а інша особа замовила напад на Гандзюк з використанням кислоти. В цьому контексті Ільченко згадує голову Олешківської міської територіальної громади Євгена Рищука.

Нагадаємо, в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради, радницю Херсонського міського голови Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в реанімаційному відділенні в Києві. Похована в Херсоні.

Суд першої інстанції визнав Владислава Мангера, екс-голову Херсонської обласної ради (ВО “Батьківщина”) та помічника-консультанта депутата Херсонської обласної ради (“Радикальна партія Олега Ляшка”) Ставицького (який в свою чергу був радником Мангера) Олексія Левіна (Москаленко, “Москал”) винними у замовленні нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті Гандзюк. Родині (мамі, тату та цивільному чоловіку) присудили виплатити по 5 мільйонів гривень за рахунок Мангера та Левіна, хоча вони вимагали 23 мільйони гривень компенсації.

Екс-депутат Херсонської міської ради, адвокат Дмитро Ільченко подав апеляцію в липні 2023 року. Ільченко вносив заставу за свого клієнта Мангера у розмірі майже 2,5 мільйонів гривень, суд першої інстанції ці гроші вирішив не повертати.